Wednesday 15th May

    Day

  • DAY 2
  • Networking Activities
  • One-to-One Sessions
  • Panel Discussions
  • Others

  • 08:00 - 09:00

    Registration  

  • 09:00 - 09:05 | 5 mins

    Welcoming Address  

  • 09:05 - 09:50 | 45 mins

    Overview of the TV and Broadcasting in Africa: Roadmap for the coming years  

    Building a robust TV and broadcasting industry in Africa is far from easy, despite a greater demand for content. The accelerated mobile penetration, the arrival DTT FTA bouquets, OTT offerings and Fiber initiatives are paving the way for more operators to join the bandwagon. In this session, we’ll have an overview from various operators on how the TV market could develop in some interesting ways over the next few years.

    Speakers: 

    • Thibaud de Rohan-Chabot – Sales Director – Broadpeak
    • Ryan Solovei – Country Manager – Viu Africa
    • Christoph Limmer – Senior Vice President, Global Business Development Video – Eutelsat

    Moderated by: 

    • Milton Nkosi – News & Editorial Expert, Africa – BBC Africa
  • 09:50 - 10:10 | 20 mins

    One to One Session: Kwesé iflix  

    Speaker:

    • Mayur Patel- CEO- Kwesé iflix
  • 10:10 - 10:30 | 20 mins

    One to One Session: SES  

    Speaker: 

    • Clint Brown – Vice President – Sales and Market Development SES Video, Africa – SES

    Moderated by:

    • Priscilla Tirvengadum – Head of Events – DATAXIS
  • 10:30 - 11:00 | 30 mins

    Coffee Break  

  • 11:00 - 11:45 | 45 mins

    Changing media landscape : Private TV on the rise !  

    Public broadcasting plays an important role in Africa, however, with the rapid and radical changes to the broadcasting environment principally brought about by the migration from analogue to digital technologies. We are now witnessing new players entering the TV landscape to complement and compete with existing operators. 

    Speakers :

    • Joe Munene- Managing Director- Broadcast- Standard Media- Kenya
    • Andrew Hanlon- Chief Executive & MD- TVC Communication- Nigeria
    • Elias Schulze- Executive Chairman & Co- founder- Kana TV- Ethiopia
    • Gregory Odutayo- Managing Director- Royal Roots- Nigeria

    Moderated by: 

    • Kres Harrington – Broadcast Journalist – Deutsche Welle
  • 11:45 - 12:05 | 20 mins

    One to One Session: BBC  

    Joel Churcher, VP & General Manager Africa for BBC Studios, will interview Milton Nkosi about his role as BBC News Correspondent, his recent coverage of the South African elections, as well as the changing landscape of news broadcasting.

    Speaker: 

    • Milton Nkosi – News & Editorial Expert – Africa – BBC Africa

    Moderated by: 

    • Joel Churcher – VP & General Manager Africa – BBC Studios
  • 12:05 - 12:25 | 20 mins

    One to One Session: Intelsat  

    Creating business value with Innovative business models in a challenging African landscape with the power of the world’s largest global media network.

    Intelsat Spokesperson will unpack the topics as they relate to unique advantages for broadcasters to partner with Intelsat and leverage the unique capabilities of the world’s largest media network to adapt to the evolving global media landscape and succeed in the challenging African broadcasting sector through innovative business models.

    Speaker:

    • Christell Meyer – Senior Key Account Director – Intelsat

    Moderated by:

    • Priscilla Tirvengadum – Head of Events – DATAXIS
  • 12:25 - 13:25 | 60 mins

    Lunch  

  • 13:25 - 14:10 | 45 mins

    Focus South Africa: Public and Private Broadcasters: Best Frienemies Forever ?  

    How has public and private broadcaster in positioned itself within the new media environment ?
    Arrival of commercial TV, challenge or cohabitation ?
    How could public broadcasters overcome difficulties( financial) and do more than survive?

    Speakers: 

    • Botlenyana Mokhele- Councillor – ICASA
    • Ziyanda Mngomezulu – General Manager – Group Content Services – e.tv
    • Renee Williams- General Manager: SABC Television Content and Acting Group Executive Sport – SABC

    Moderated by: 

    • Rhys Torrington – CEO – 2gwana Media
  • 14:10 - 14:55 | 45 mins

    African Public Broadcasters: how to enter the digital world?  

    Public broadcasters in general continue to dominate the national FTA TV market, but are facing many challenges caused by the entry of private television, the continuous development of pay TV, and the need to adapt to digital.  

    Speakers:

    • Nirvana Singh- Manager: Industry Development- SABC TV Content
    • Charles Mungai- Chief Digital strategist- Kenya Broadcasting Corporation
    • Fatuma Matulanga- Head of TV Zanzibar- Tanzania Broadcasting Corporation
    • Thelma Obaze – Manager Programs- Nigerian Television Authority
    • Sahifoulaye Kone – Digital Director – Radiodiffusion Television Ivoirienne

    Moderated by: 

    • Rhys Torrington – CEO – 2gwana Media
  • 14:55 - 15:15 | 20 mins

    One to One Session: Montage TV Cable  

    Montage Cable TV: Expansion in Africa

    Speaker: 

    • Bamidele Adetunji – Founder & CEO – Montage Media Group

    Moderated by:

    • Priscilla Tirvengadum – Head of Events – DATAXIS
  • 15:15 - 16:00 | 45 mins

    Television advertising in Africa : looking at the needs of the buyers  

    The African TV advertising market is still very much underdeveloped, compared to the rest of the world.  This panel will examine the issue from the point of the view of the advertisers.

    Speakers :

    • Myke Mwai- Content Marketing and Brand Development- Startimes Africa
    • Lynn Madeley- Chief Executive Officer- Havas Worldwide South Africa
    • Seanice Lojede- Group CEO & Co- Founder- Blu Flamingo Digital
    • Langa Khanyile- Chocolate Equity Lead Middle East & Africa- Mondelez International

    Moderated by: 

    • Kingsley Okeke – Group Managing Editor – African Leadership Magazine
  • 16:00 - 18:30

    Networking Activities  

  • 16:00

    End of Day 2  

  • 19:00 - 20:00 | 60 mins

    Cocktail  

    SPONSORED BY: INTELSAT

     

  • 20:00 - 21:00 | 60 mins

    Gala Dinner  

  • 21:00 - 22:30

    After Party