Thursday 16th May

    Day

  • DAY 3
  • Networking Activities
  • One-to-One Sessions
  • Panel Discussions
  • Others

  • 09:00 - 09:05 | 5 mins

    Welcoming  

  • 09:05 - 09:25 | 20 mins

    One to One Session: TelOne  

    Speaker:

    • Chipo Mtasa- Managing Director- TelOne

    Moderated by: 

    • Rhys Torrington – CEO – 2gwana Media
  • 09:25 - 10:10 | 45 mins

    Digital FTA opportunities and success stories in Africa  

    Although in many African countries FTA TV digitalization has gone nowhere so far, in some others, terrestrial & satellite digital satellite tv is a real success.

    Speakers:

    • Clint Brown- Vice President – Sales & Market Development SES Video, Africa – SES
    • Santokh Singh- Managing Director- Multi TV Ghana
    • Amanda Turnbull- Vice President and General Manager Middle East & Africa- Discovery
    • Ziyanda Mngomezulu – General Manager -Group Content Services – e.tv

    Moderated by:

    • Bessie Tugwana – Founder – 2gwana Media
  • 10:10 - 10:30 | 20 mins

    One on One Session: Deutsche Welle  

    Speaker: 

    • Claus Stäcker- Head of Programming for Africa – Deutsche Welle

    Moderated by: 

    • Priscilla Tirvengadum – Head of Events – DATAXIS
  • 10:30 - 11:00 | 30 mins

    Coffee Break  

  • 11:00 - 11:45 | 45 mins

    Mobile Operators going OTT TV & Video  

    Mobile Operators are very powerful, yet they have hardly started to create a significant presence in TV & Video.  With the rise of 4G smartphone penetration, this is starting to happen.

    Speakers:

    • Stephen Watson- Founder and Managing Director- DEOD
    • Jojo Chartei Quansah – Data & VAS Manager- Vodafone Ghana
    • Benjamin Okoroafor- CEO- Pipul TV
    • Jonathan Pinifolo- CTO- Telkom Network Malawi
    • Mirian Da Silva – Broadcast Manager – Liquid Telecom

    Moderator by: 

    • Lara Utian-Preston – Communication Expert – Screen Africa
  • 12:05 - 12:25 | 20 mins

    One to One Session: StarTimes  

    Speaker:

    • John Yan Qiong – CEO – StarTimes South Africa 

    Moderated by:

    • Priscilla Tirvengadum – Head of Events – DATAXIS
  • 12:30 - 13:30 | 60 mins

    Lunch  

  • 13:30 - 14:15 | 45 mins

    Monetization of TV & video via Youtube and digital platforms  

    TV broadcasters and content providers are developing their presence on Youtube and other online platforms. This panel will discuss the actual situation and challenges for TV and content providers.

    Speakers:

    • John Momoh – CEO & Chairman – Channel TV
    • Addy Awofisayo-Head of Partnership SSA – YouTube

    Moderated by: 

    • Sa Eva Nébié – Senior Analyst – DATAXIS
  • 14:15 - 15:00 | 45 mins

    A game changer : FTTH boom in South Africa  

    FTTH is booming in South Africa, a first on the continent.  This creates obvious opportunities for content providers, 3 play operators, TV channels and OTTs to be finally distributed in South Africa ! This panel will give an opportunity for all interested parties to understand the reality and perspectives.

    Speakers:

    • Bradley Hemphill- CTO- Lightstruck
    • Juanita Clark- CEO – FTTH Council

    Moderated by: 

    • Kingsley Okeke – Group Managing Editor, Africa – African Leadership Magazine
  • 15:00 - 15:45 | 45 mins

    Live Social TV: The next broadcasting?  

    What is the impact of social media for TV broadcasters in Africa and how to use them.

    Speaker: 

    • Jocelyne Muhutu-Remy – Strategic Media Partnership Manager Sub-Saharan Africa – Facebook

    Moderated by: 

    • Milton Nkosi – News & Editorial Expert, Africa – BBC Africa
  • 15:45

    End of Day 3  

  • 16:00 - 18:30

    Networking Activities  

  • 19:00 - 20:00

    Cocktail  

  • 20:00 - 21:00

    Gala Dinner  

  • 21:00 - 22:30

    After Party